Pileća tika masala

Pileća tika masala
  • Priprema
    30 min
  • Kuhanje
    30 min
  • Broj osoba
    6

Sastojci

Koraci

Korak 1

Marinada: U veću zdjelu dodati pileći file izrezan na kockice, sok od limuna, grčki jogurt, 30 ml suncokretovog ulja, 1 malu kašiku soli, bijeli luk, 1 malu kašiku garam masale, 1 malu kašiku kurkume, 1/2 male kašike kumina i 1 malu kašiku paprike. Izmiješati.

Korak 2

Pokriti plastičnom folijom i ostaviti da se marinira najmanje 2 h ili preko noći.

Korak 3

Pećnicu zagrijati na 220°C.

Korak 4

Pleh obložiti papirom za pečenje. Ravnomjerno rasporediti piletinu.

Korak 5

Peći oko 15 minuta.

Korak 6

Umak: U dubokoj tavi zagrijati 45 ml suncokretovog ulja.

Korak 7

Dodati luk i pržiti 5-6 minuta, dok ne počne poprimati zlatnu boju.

Korak 8

Zatim dodati 1 malu kašiku garam masale, 1/2 male kašike kumina, 1 malu kašiku kurkume, 1 malu kašiku paprike i 1 malu kašiku soli. Pržiti 30 sekundi, a zatim dodati paradajz sos i vodu. Izmiješati.

Korak 9

Nakon što zavri smanjiti temperaturu i kuhati 15-20 minuta.

Korak 10

Dodati vrhnje za kuhanje i pečenu piletinu. Kuhati još 5-6 minuta.

Korak 11

Poslužiti uz rižu ili naan.

Pogledajte još